Herman Vaelen, zaakvoerder

Heel mijn carrière van vijfentwintig jaar als ingenieur heeft in het teken gestaan van energie-efficiëntie. Ik ben gestart in 1996 als energieconsulent voor KMO’s, om in 1999 bij Laborelec te starten. Ook daar heb ik gewerkt aan energiestudies allerhande voor bedrijven: audits in het kader van het benchmarkingconvenant (2003), het Auditconvenant (2006), EBO (Energiebeleidsovereenkomsten, 2015 en 2019), energieaudits Grote Ondernemingen, energiestudies voor nieuwe installaties. Voor centrales heb ik gewerkt aan de ontwikkeling van een performance monitoring-tool en energieaudits uitgevoerd in gas- en kolencentrales binnen en buiten Europa. Tableau was daar de favoriete tool om via visuele analyse mogelijke verbeteringen van het rendement te ontdekken.

In 2018 heb ik NRGeek opgericht, met als missie om bedrijven te helpen energie-efficiënter te worden. Dat is namelijk goed voor het bedrijf, voor de CO2-uitstoot en het klimaat en ik kan doen wat ik graag doe.

(NRGeek komt van Energy Geek, een gepaste naam voor de zaakvoerder 😊)

 

Go Forest

NRGeek sponsort het boomplantprogramma van Go Forest. Ze hebben verschillende programma’s en wij kozen voor herbebossing van verloren gegaan tropisch regenwoud in Peru. Bomen planten betekent bijdragen aan het herstel van de natuurlijke capaciteit van de aarde om CO2 op te vangen, en  een tropisch regenwoud is ook een schat aan biodiversiteit. Maar via Go Forest steun je ook de lokale economie door een inkomen te geven aan de boeren die voor de bomen zorgen. Het is dus niet het compenseren van enkele tonnen CO2, maar wel effectief investeren in nieuwe bomen die aan NRGeek worden toegewezen en in leven worden gehouden door lokale mensen. Ook zin om te helpen tropisch regenwoud te herstellen of bossen aan te planten in andere streken in de wereld? Check www.Goforest.be/nl.

In 2023 komt het totaal aantal door NRGeek geplante bomen op 1500! Dat kan je checken via onderstaande QR-code (het aantal geplante bomen wordt telkens in januari geüpdatet; de bomen die dit jaar werden bijgekocht verschijnen pas begin volgend jaar).

https://impact.gofamily.be/en/partners/nrgeek

Referenties

NRGeek heeft (mee)gewerkt aan energiestudies voor onder andere volgende bedrijven:

 

Algemene voorwaarden

(under construction)